Senioridræt
Senioridræt
   

Diverse meddelelser -  og andet af interesse

 Glædelig jul og godt nytår
 
Hermed ønskes alle vores medlemmer en rigtig glædelig jul og et godt nytår – tak for hyggelige timer i 2017 – vi glæder os til at se jer igen i det nye år.
 
Venlig hilsen
 
For CIF Senior Idræt
       Birgit Schrøder


 
NYT   NYT   NYT   NYT   NYT   NYT
8. januar kl. 14.30 – 15.30 starter en ny aktivitet i Cuben under Senior Idræt, nemlig
Fodbold 60+ m/k
Nyeste forskning viser, at fodboldtræning på motionsplan virker sundhedsfremmende overfor livsstilssygdomme og er både sundere og mere effektivt end motionsløb.
 
Senior Idræts motions fodbold afvikles som futsal med H. P. Hansen som ’tovholder’.
 
Og hvad er så futsal:
Futsal er indendørs fodbold, der adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. 
Bolden har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget, og derfor er nemmere at kontrollere. 
Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen. Yderlige spilles der med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet. 

Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. En kamp består af to halvlege af 20 minutters effektiv spilletid, og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen – reglerne kan selvfølgelig bøjes, så de passer til gruppen.
 
Er du vild med fodbold, og har du lyst til igen at lege lidt med den ”runde”, så mød op i Cuben mandag den 8. januar kl. 14.30. Vi glæder os til at se dig.
 
Foreløbig kører vi frem til 1. april 2018 – kontingent for denne periode er kr. 125  – tilmelding og betaling bedes foretaget på vores hjemmeside www.christiansfeldif.dk under Senior Idræt.


Artikel i DGI's nyhedsbrev november 2017:
I Christiansfeld vil bestyrelsen gerne være åben for nye aktiviteter.
 
10 forskellige aktiviteter i samme tidsrum. Det er populært blandt seniorerne i Christiansfeld IF, der nyder godt af den ugentlige halvandens times miks af fælles opvarmning, tilbud om alsidig motion og fælles kaffe med sang i hallen Cuben.
Motion 60+ hedder det efterspurgte tilbud. I sæsonen 20 12/13 deltog 68 medlemmer, men i sæsonen 2016/17 tager 119 medlemmer del i de mange parallelle aktiviteter.
Ud over en række traditionelle motionstilbud forsøger bestyrelsen at være åbne for nye typer aktiviteter.
"I år har vi taget squash ind, da vi fik tilbuddet fra en squashspiller fra Taps, der har et skadet knæ, men som gerne vil lære andre spillet," fortæller Birgit Schrøder, formand for afdelingen.
Christiansfeld IF seniorafdeling:
Start: 2000.
Medlemmer: 233 medlemmer, heraf 38 mænd (299 aktivitetsmedlemmer).
Antal frivillige: 15 fordelt på ulønnede instruktører i seniordans og gymnastik samt ledere for holdene.
Aktiviteter: Sommeraktiviteterne krolf med 100 aktive, stavgang og Gå dig Glad samt vinteraktiviteterne badminton og hovedaktiviteten motion 60+ med 10 aktiviteter som badminton, bowls, bob, petanque og bedstevolley. Plus én-dags busture og udlandsture.
Instruktører: Nogle gymnastikinstruktører fortsætter, når de kommer i senioralderen. Andre findes blandt medlemmer, mens andre kommer udefra lokket af store hold.
Kontingent: Et halvårligt kontingent på 250 kr. for at deltage i én aktivitet.
Kommunikation: Programmet kommer i den lokale ugeavis en gang om måneden. En folder ligger hos lægen, i butikkerne mv. På CIF’s hjemmeside og mund-til-øre metoden.
Organisering: En bestyrelse på fem medlemmer samt et krolf-udvalg med egen formand ligesom Gå dig Glad-udvalget. Selvstændigt budget og regnskab.
Træningslokaler: Alle indendørs aktiviteter foregår i Cubens to haller, en squashbane og i et gammelt fitnesslokale.
Vær opsøgende
Også hockey er kommet på programmet. Kasserer Gunver Mølgaard og formanden besøgte en seniorforening i Haderslev og så, hvordan alle løb vildt rundt på banen med højt humør.
"Det tilbød vi så selv, og det har givet flere medlemmer," siger Birgit Schrøder.
Til gengæld er bestyrelsen ikke bange for at opgive en aktivitet, hvis der ingen interesse er for den, sådan som det synes at ske for seniordans.
For badmintons vedkommende spurgte Gunver Mølgaard en dag klubbens badmintonafdeling, om den ikke ville starte træning op om eftermiddagen, så seniorerne kunne spille, og fik nej.
"Så startede vi det selv og har nu 35 medlemmer til træning fem kvarter om ugen i hallen med kaffe bagefter," fortæller kassereren.
Et økonomisk dilemma
Ikke alt er let i en seniorafdeling. Når det kommer til indbetaling af kontingent har Christiansfeld IF det samme dilemma som i andre seniorforeninger, at mange i målgruppen fortsat ikke er aktive på computer og internet.
"Angående betaling går vi mere og mere fra kontanter til online, selv om det er svært med vores segment af medlemmer. Kun lidt over halvdelen af vores 233 medlemmer er gået på online betaling, så vi tager stadig imod kontanter, selv om vi ikke har en bank i byen at aflevere pengene i," forklarer Birgit Schrøder.
Øje for instruktører
Seniorbestyrelsen finder de fleste instruktører i egen kreds.
"Vi spørger dem, vi kender efter at have boet i Christiansfeld i mange år og været aktiv i foreningerne. Og så spørger vi dem, der altid markerer sig særligt i en aktivitet, om de ikke vil være instruktører. Eller en instruktør kommer fra en anden by, fordi hun har hørt, at det er rart på vores hold," siger Birgit Schrøder.
Steen Bille / steen.bille@dgi.dk
23. oktober 2017

 
Krolf turnering - Christiansfeld C sluttede på 1. pladsen i deres pulje og skulle derfor spille slutspil mod Odin og Lunderskov på den nye bane i Stepping. Her blev Christiansfeld vinder af dagliga 2 i Region Sydjylland. Dette indbragte en flot pokal, og holdet rykker til næste sæson op i dagliga 1. Holdet bestod af  Sonja Henningsen, Gunver Mølgaard, Egon Simonsen og Erik Grau.

Resultater fra klubmesterskaber i krolf 2017

Damer
1. Gunver Mølgaard
2. Gerda Marcussen
3. Mette Pickering


Mænd
1. Erik Grau
2. Heinz Schneider
3. Egon Simonsen


​Hvis nogen har billeder fra mesterskaberne/afslutningsfesten modtager jeg gerne.

 
   På tur med CIF Senior Idræt til Aarø
 
                                Onsdag den 14. juni 2017 kl. 9.00 fra Cuben
Invitationen gælder ALLE medlemmer af Senior Idræt – sommer og vinter – og ALLE kan være med. Vi skal selvfølgelig ud at gå, men man kan selv vælge mellem 0 til 10 km.
Kl. 13.30 spiser vi frokost/middag på havnecafeen Aarøs Perle – du kan vælge mellem 1) frisk pandestegt fladfisk med kartofler og persillesovs eller 2) herregårdsbøf med bacon, grillet tomat, pommes frites, ærter og bernaisesovs – efterfølgende serveres en kop kaffe.
Vi kører i private biler til Aarøsund, hvor vi parkerer – du bedes oplyse, om du stiller med bil eller ønsker at være passager.
Færgebillet og mad er betalt af klubkassen – du skal selv betale for kørsel til Aarøsund, vi har bestemt, at prisen er 30 kr. pr. person, som betales til chaufføren.
Ligeledes skal du selv betale for drikkevarer til maden.
Ægtefæller o.l., som ikke er medlem af Senior Idræt, er velkommen og betaler 150 kr. for turen.
Efter vi har spist, er eftermiddagen fri – man kan kigge nærmere på øen – evt. besøge vingården – måske er det badevejr – man aftaler selv bilvis, hvornår man ta’r hjem.
Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage i dette arrangement, hvis formål som sædvanlig er MOTION, NATURoplevelser, HYGGE.
Bindende tilmelding senest 1. juni 2016 – gerne snarest muligt - til Gunver mobil 29133357 – mail gunver@christiansfeld.tv eller Birgit mobil 61517813 – mail bsfs@christiansfeld.tvmed oplysning om madønske og om man stiller bil til rådighed. Evt. ledsagers betaling kan ske på mobilpay eller kontant på selve dagen.

 

        

 


På Senior Idræts generalforsamling blev Birgit Schrøder og Gunver Mølgaard Jensen genvalgt til bestyrelsen - Jonna Petersen blev genvalgt som suppleant og Kirsten Møller blev ny anden suppleant.

Her er formandens beretning:


Årsberetning 2017
Dette er så allerede min 4. årsberetning. Og igen kan jeg se tilbage på et godt år.
Sommersæsonen startede 5. april med krolf tirsdag formiddag og torsdag aften – medlemstallet er gået en smule ned, måske har vi ikke agiteret nok – så i den kommende sæson har vi droppet aften træningen og spiller så i stedet tirsdag og torsdag formiddag. Udover den ugentlige træning har 6 hold været med i turneringer med udenbys hold, ligesom mange har været til venskabsmatcher rundt omkring.  Den 4. juni fik krolf-udvalget sin ilddåb som arrangør, idet der blev afholdt VM i par-krolf på banerne i Christiansfeld. Kate og jeg holdt møde allerede et år forinden, om CIF skulle søge om værtskabet. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg var betænkelig ved opgaven, men Kate var optimistisk og positiv, så jeg gav tilsagn om min støtte i den udstrækning, der var brug for det. Og mange gange i det år indtil stævnet, spurgte jeg Kate: Har du nu fundet de tovholdere, du skal bruge, og er der nu styr på det? Og det var der – Kate og hendes hjælpere udførte et fantastisk stort arbejde, og alt klappede – selv vejret viste sig fra sin bedste side, det var en af de ting, der sorterede under mig  (smiler). Desværre forplantede arrangørens succes sig ikke til spillet. Ingen af CIF’s spillere opnåede at komme i finalen. Stævnet sluttede med middag, præmieoverrækkelse og hyggeligt samvær i Cuben om aftenen. Stor ros til Kate og alle hendes hjælpere. Brita er trådt ud af krolfudvalget på grund af hendes helbred – ny i krolfudvalget er Mette Pickering – VELKOMMEN Mette.
Stavgang startede op 21. april uden ændringer – den samme lille trofaste flok og den samme trofaste leder - nemlig Lis Mahler.
30. maj var vi en stor flok fra Senior Idræt, der deltog i Lady Walk i Haderslev – denne gang i fint vejr.
I år er det Ingerlise fra gå-udvalget, der står for tilmeldinger, men gå ind og kig på hjemmesiden – Lady Walk er 29. maj.
Og mens vi er ved gåturene, fortsatte successen med ’Gå dig glad’ – Brita var på et tidspunkt nødt til at stoppe, men Ingerlise var straks frisk til at tage over – og selv inde i byen er hun god til at lægge ture. Vi har efterfølgende udnævnt et gå-udvalg – Ingerlise, Jette og Birte – og som noget nyt ta’r vi én gang om måneden udenbys og går et nyt sted.
Torsdag 11. august var dagen, jeg længe havde glædet mig til. Jeg har i flere år drømt om en gåtur på Gendarmstien, og nu skulle det være. 78 seniorer kørte i 2 busser mod Flensborg Fjord, hvor første hold, som skulle gå 13 km, blev sat af i Sønderhav – herefter blev andet hold, der skulle gå 9 km sat af nærmere målet – og endelig blev sidste hold, der skulle gå 6 km, sat af endnu tættere på målet. Vi holdt alle pause i Alnor strandpark med en lækker sandwich og drikkelse og havde derefter kræfter til de sidste kilometer gennem Egernsund til Marina restaurant, hvor vi fik eftermiddagskaffe og æblekage. Arrangementet var en kæmpesucces, og mange bad om en gentagelse i år. Men det har knebet med flere ting, så i stedet for bli’r der den 14. juni en tur til Årø med gåture og frokost.  Ligesom sidste år er turen gratis for Senior Idræts medlemmer, idet vi igen har fået et beløb fra Senior Puljen i Kolding kommune. Nærmere om turen bli’r snarest slået op på CIF’s hjemmeside under Senior Idræt.
Det er blevet tradition, at Senior Idræt står for klargøring og oprydning ved Vin Festivalen. Det giver en skilling til klubkassen, men er også en hyggelig måde at samarbejde på og ligesom blive en del af det, der sker i byen. I 2016 tjente vi et pænt beløb ca. 9.000 kr., selvom jeg havde lidt svært ved at skaffe hjælpere. Jeg vil gerne opfordre til, at I melder jer, når jeg nu spørger igen i år – én dag a 2 timer er nok fra en enkelte.
27. september holdt vi den sædvanlige afslutning på sommersæsonen i Cuben. Det blev en rigtig god dag, hvor vi fik taget afsked med Brita, der holdt på grund af sygdom, og med Rejseudvalget, der havde ønsket at stoppe. Jeg havde været forudseende og kunne som tidligere nævnt straks udnævne et nyt gå-udvalg – Ingerlise, Birte og Jette – og et nyt rejse-udvalg – Karen Margrethe, Jonna og Anne Grethe. Ugen forinden var der afholdt klubmesterskaber i krolf, og mestrene Marie Jessen og Egon Simonsen blev behørigt hædret.
Vintersæsonen startede 4. oktober uden de store forandringer – dog var der et nyt tilbud – squash – som Tom instruerer i med stor dygtighed og tålmodighed.
Vi nåede i denne sæson op på 120 tilmeldte til Motion 60+ - det største antal nogensinde. Imponerende ser det ud, når ca. 100 deltagere varmer op med Inge Lise på podiet. Gunvers styrketræning har haft vokseværk, og Gerda kan stadig stille 4 kvadriller. Jytte har fuldt hus til stor bold. Hvor er vi heldige at ha’ så dygtige instruktører.
Badminton var allerede startet i september med Gunver og Erik Sandvej som tovholdere. Der er en udfordring i at matche kampene, idet der er stor forskel på de forskellige spilleres styrke.
I november havde Rejseudvalget arrangeret deres første tur – den gik til Den gamle by i Århus og var helt sikkert en succes – hyggeligt var det at få madpakker udleveret i pergament papir – og vi ser frem til nye ture. 20. maj tager 42 deltagere fra Senior Idræt til Bornholm med Nilles Rejser og udvalget som arrangør.
Når jeg ser tilbage på det forløbne år med en stor glæde, skyldes det ikke mindst min bestyrelse, som gør det rart og nemt at være formand. Stor tak til jer.
Og tak til alle instruktører og hjælpere, som aldrig mister gejsten, men møder op år efter år.
Alle vores instruktører og hjælpere er ulønnede – også Gerda, som i mange år er kørt fra Lunderskov til Cuben for at lære os at danse – og også Inge Lise, som nu i 2 år er kørt fra Haderslev til Feld for at varme os op, selvom hun har masser af hold i Haderslev og også tit skal passe børnebørn – de to fortjener en særlig TAK.
Tak til Lars og hans personale – jeg synes, det er rart at komme i Cuben – og I servicerer os flot.
Tak til alle jer medlemmer for jeres opbakning, flid og positive udmeldinger – det er altid rart med lidt ros.
Til sidst vil jeg fremkomme med et ønske:
Jeg vil gerne ha’, at I tænker lidt fremad - vi bli’r alle ældre, og en dag kan vi ikke mere – men hvem skal afløse vores instruktører, når de – forhåbentlig først om flere år – holder op?  Jeg håber, der er nogen, der har lyst til opgaven. Vi vil gi’ alle de kurser, man skal bruge for til at være klædt på til opgaven. Kom frit frem J
Dette var ordene – TAK for det forløbne år. 
                                                                                                                                                 Birgit Schrøder

 

 
 
 
 
 


 

Lørdag den 11. marts gjorde 18 friske krolf-spillere banen klar til den nye sæson - bl.a. blev der lagt sten i græsset med nr. på - 5 baner a 12 huller = 60 sten - se flere billeder på Galleri/krolf


Senior Idræt havde i går den 24. nov. en rigtig hyggelig tur til Den Gamle By i Århus. Vejret var med os, og humøret var højt hele dagen. TAK til rejseudvalget - Karen Margrethe, Jonna og Anne Grethe for en vel tilrettelagt og vel gennemført tur. Og så selvfølgelig TAK til vores dygtige chauffør Tage.  Se billeder under GALLERI ...

Som det også fremgår af forsiden, er det en legende, vi i tirsdags sagde farvel og tak til.
Siden Ester Skøtt startede i CIF for 61 år siden har hun uden pauser ledet gymnastik, siddet i bestyrelser, arrangeret rejser osv - ja kort sagt været fru CIF. En ildsjæl som Ester vil vi aldrig mere komme til at opleve fremover. TAK for dit store engagement Ester.
På hele CIF's vegne/Birgit Schrøder


Fra SenSommer-festen 27. september 2016
 
Tak til afgående 'Gå dig glad' instruktør Brita Ravn
 

TAK til det afgående Rejse-udvalg: Lis Mahler-Brita Ravn-Ester SkøttFor Ester Skøtt betyder det samtidig farvel som leder i CIF efter 61 års frivilligt arbejde 
 

 
Klubmestrene i Krolf 2016:
Herrer - 1. Egon Simonsen - 2. Aksel Møller Petersen - 3. Jens Peter Petersen
Damer- 1. Marie Jessen - 2. Sonja Henningsen - 3. Anne Marie Johansen

Vi ønsker TIL LYKKE

 

 
Vi har modtaget følgende indlæg fra Karen Margrethe Simonsen, som er formand for det nye rejseudvalg:

Først vil jeg gerne starte med at takke det afgående rejseudvalg, for rigtig mange gode ture, de har sat i værk, gennem snart mange år. Deres store arbejde har skabt et fundament, som har været stærkt medvirkende til at jeg turde sige ja til at stå for et nyt rejseudvalg.
Desuden synes jeg, det er vigtig at fortsætte noget, der giver mulighed, for de, som måske ikke har mod/interesse eller vilje til alene at tage på ture/rejser.
Personlig er jeg efter at være blevet alene sidste år, meget taknemmelig for at være medlem af senioridræt, fordi jeg herigennem mødte venner, som opfordrede/ pressede mig til at deltage i forskellige ting.
Jeg: Karen Margrethe Simonsen starter med at præsentere mig selv først, fordi jeg først blev opfordret til at være med i et nyt rejseudvalg. Jeg bor i Christiansfeld, og blev  alene i oktober sidste år. Min mand og jeg har siden midt halvfjerserne deltaget aktiv i byens idræts og spejderliv. Grunden til jeg blev spurg, var min erfaring med cykelrejser til Mallorca.
Det er godt nok sandt at jeg har taget initiativ til 9 Mallorcature og været med til at arrangere deltagelse i 2 spejderlejre i Norge/Sverige. MEN! Dette har kun været muligt for mig fordi jeg har fået hjælp, fra et rejseselskab og lokal busselskab. Så mine evner rækker ikke langt uden de rigtige folk at arbejde sammen med.
Nemlig:  Anne Grethe Nielsen, er gift med Tage og sammen har de haft busselskab i Grindsted. Efter afvikling er de flyttet til Hejlsminde. Så hvor heldig har man lov  at være, både Anne Grethe og Tage vil med deres erfaring hjælpe med at tilrettelægge kommende ture/rejser.
Desuden er der: Jonna Petersen, en energi og humørbombe uden lige, som nok skal fyre op under både os og vores forhåbentlig rigtig mange deltagere. Jonna er gift med Hans Erik, bor i Bojskov, er barnefødt og opvokset i Christiansfeld.
Vi vil alle 3 forsøge at leve op til at viderekøre et program i samme gode ånd, m.enkelte nye justeringer, som det afgående rejseudvalg og håber efter behov at gøre brug af deres mangeårige erfaring.
Vores nye tiltag bliver tilmelding og betaling. Dette foregår i fremtiden på nettet ligesom vores tilmelding til senior aktiviteter. Oplysning om ture og tidspunkt for tilmelding vil blive sendt/opslået til alle vore medlemmer i god tid. På nuværende tidspunkt har vi en tur i støbeskeen, nemlig:
JULETUR, til Århus, torsdag d. 24. 11. 2016 
Reserver datoen.  Pris,  program  og tilm. oplyses senere.
Det er vores håb at alle vil tage godt imod os. Deltage i vore ture , opfordre nye mulige medlemmer til at deltage, udbrede eventuelle roser vidt omkring, og begræns dårlig kritik til os. Vi vil så ​altid bestræbe os på at lytte, hvis man har noget man er utilfreds med, eller har nogle forventninger/betingelser for at deltage. Vi lover så vidt det er muligt og i vores magt ​at tilgodese  ALLE.  
På udvalgets vegne

Karen Margrethe  Simonsen

Gå-turen på Gendarm stien i går 11. august gik rigtig godt - 75 aktive og 3 chauffører nød turen i pænt vejr - og selvom terrænet kan være vanskeligt og deltagerne er oppe i årene, havde vi ingen uheld - det var bare super. Se alle billederne under GALLERI.
VM i par-krolf gik rigtig godt - Kate og krolfudvalget havde gjort et kæmpe arbejde forinden, og de 35 hjælpere sørger for, at alt forløb, som det skulle - se billeder under galleri -
m.h.t. til resultater se www.krolf.dk

Ingen lokale gik videre fra gruppespillene
 
64 medlemmer af Senior Idræt havde en herlig tur til Jels 11. juni 2015 smiley
20 deltagere gik rundt om Midtsøen 3,5 km - 28 gik rundt om Nedersø 6 km - og 16 snuppede begge ruter ialt 9,5 km.
Da alle var kommet i mål, nød vi en dejlig frokost på Jels Voldsted - Æggekage med tilbehør og bagefter kaffe og kage - og snakken gik livlig. Lederen af stedet Lars fortalte lidt om restauranten og Troldkær Skolen suppleret af en elev Søren. Vi fik således et godt mix af motion, kultur og socialt samvær. Og selvfølgelig havde vi rigtig godt vejr.
En sådan succes er vi nødt til at gentage en anden gang cool

Se flere fotos i Galleri ...

Se her!

KIG venligst efter NYT på OPSLAGSTAVLEN
KLIK på kalender, for at se alle vigtige datoer

​Jeg savner fotos fra ALLE events i Senior Idræt - venlig hilsen Birgit

Nu starter Fodbold 60+ se under Opslagstavlen